Svensk lantligt kök

Vill du ha en svensk lantlig köksinredning men känner dig överväldigad av alla inredningsråd som finns nätet och magasin?

Kanske har du spenderat tid på Pinterest och letat efter det perfekta svenska köket. Eller letat i populära inredningsbloggarna.

Men ändå …

Det är svårt att veta var man ska börja, eller hur?

Du är inte ensam. En av de vanligaste frågorna är: “Hur ser ett svenskt lantkök ut?”

Jag bor på den svenska landsbygden, jag kan hjälpa dig. Låt mig ge dig de 11 effektiva tipsen du behöver veta.

1. Inred med en ljus bas där olika färger kan användas som accenter. På så sätt får du en röd tråd genom rummen.

2. Blanda gammalt och nytt för en härlig mix. Använd dig av sådant som redan finns i huset eller fynda på loppis.

3. När du besöker loppisar, satsa på att fynda saker som virkade bonader, glasflaskor med charmig patina, olika köksgeråd med några årtionden på nacken, plåtskyltar, terrakottakrukor, gammalt porslin och hylldekorationer i papper, spets eller tyg.

4. Har du en gammal möbel som du gillar men som inte riktigt passar in? Måla, snickra eller klä om den.

5. Småblommigt är perfekt för att skapa en lantlig stil. Välj tapeter och tyger i småblommigt.

6. Skapa mysbelysning med hjälp av ljusslingor. De kan ge ifrån sig ett mildare ljus samtidigt som det är en fin inredningsdetalj.

7. Välj hellre rustika industrilampor och lampetter med patina än plafond i taket. Och ös på med fotogenlampor, lyktor och ljusstakar i övriga delar av rummet.

8. Textiler är viktiga för känslan i ditt kök. Hemvävda trasmattor, gamla kökshanddukar med monogram och virkade grytlappar är fint i köket. Satsa på förhängen i tyg i stället för skåpsdörrar under till exempel diskhon.

Shop 35$

9. Strunta i överskåp och skåpsdörrar och satsa på öppna hyllplan. Välj i stället enkla hyllplan på konsoler och låt tallrikar, glas och bestick stå synligt. Sätt bestick i plåtburkar, köksredskap i porslinsglas och koppar och fat i större korgar. Då är det både nära till hands och dekorativt.

10. Andra material som smälter bra in i köket är gjutjärn, zink, plåt, och porslin. Försök fördela detaljerna runt om i köket. Var inte rädd för att blanda, det kan bli tungt att bara fokusera på ett material. Hönsnät är också ett tacksamt material!

11. Låt naturen blomstra i hemmet med hjälp av blommor och växter. Massor med blommor och gärna pelargoner.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *