8 tips på lantlig sovrum

Rofyllt lantlig stil i sovrummet?

Så här ger du ditt sovrum en romantisk lantstil? Det behövs mindre än du tror för att skapa ditt lantliga paradis.

1. Järnsäng

En klassisk järnsäng sätter sin prägel på hela rummet. Hitta en järnsäng på auktioner.

2. Massa vita volanger och textilier

Att fullkomligen överösa sovrummet med vitt kan vara ett av de mest effektiva sätten att få rummet att andas lantlig charm. Vitt är en av de mest vilsamma och inbjudande färgerna.

Tips!
En vit sängkappa kan göra underverk om du snabbt vill få till ett mer lantligt sovrum.

Vitt och blekrosa gör sådan underbar succé.

Till skillnad från andra färger så behöver du inte vara rädd för att överdriva med vitt; om man leker med olika nyanser och strukturer ser rummet fortfarande levande ut.

3. Shabby chic och patina

Det är lättare än du tror att förvandla sovrummet i just den stilen.

Sno stilen!
Häng en gammal dörr över en vanlig modern sängbotten, och vips så har du fått den ultimata shabby chic-sängen. En loppisspegel som nonchalant får stå lutad mot väggen bidrar även den med lantkänsla, och gör att rummet ser större ut.

4. Blommiga tapeter ger lantlig känsla

Tips!
Du kan låta blommornas färger i tapeterna slingra sig ut i sovrummet, genom till exempel soffkuddar och nattduksbord i samma nyanser. Det gör att rummet ser mer enhetligt ut och cementerar den romantiska känslan.

5. Träpanel och spont

Oavsett om du bara har en fondvägg eller vill sätta panel på samtliga sovrumsväggar, så är träpanel eller pärlspont väl värt mödan för dig som är på jakt efter en “farmhouse-effekt” i hemmets mest avkopplande rum.

6. Korgstolar och rotting

Ett perfekt köp om du funderar på hur du kan göra rummet mer lantligt utan att behöva spendera en förmögenhet, och dessutom behöver en läshörna/avlastningsyta.

7. Lapptäcke

Mormors bästa vän kommer aldrig gå ur stil. Och ingen annan textil är väl så starkt förknippad med lantlivet som dessa älskade tygrutor. Det är lätt som en plätt att matcha lapptäcke med väggar och övrig inredning.

8. Trägolv

Att lantlig inredning är så mycket mer än vita träpaneler, rosor och lapptäcken golvet är också en del i helheten I lantlig inredning.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *